Translate

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Syntymäpäivä :D

Minun pieni blogini on tästä päivästä lähtien yksivuotias! Olen tavattoman kiitollinen jokaiselle, joka on eksynyt blogiini ja jättänyt kommentin tai pari, lukenut muutaman jutun tai jopa ryhtynyt seuraamaan blogiani. Kiitos tuhannesti! Vuosipäivän kunniaksi  ajattelin kirjoittaa muutamista maailman epäkohdista, jotka ärsyttävät minua. Okei, tästä lähtee!

Ilmastonmuutos
Joo, aloitan helpolla. Tosiaan, ilmastonmuutos. Ihmiset ovat toiminallaan kuormittaneet ilmastoamme, ja se menee jatkuvasti huonompaan jamaan. Monet erilaiset lajit kohtaavat sukupuuton ihmisten tavattoman itsekkään toiminnan takia. Kaikkein kauheinta siinä on vielä se, että tuhannet ja taas tuhannet ihmiset jopa kiistävät ilmastonmuutoksen olemassaolon. Ja sitten kun asialle tehdään jotain ja säädetään joku kunnon laki tämän massamurhan estämiseksi, niin sieltä tulee joku juntti ja väittää kansan kärsivän tästäkin laista. Tämän juntin pitäisi kiittää sitä jakkuun ja solmioon sonnustautunutta heppua, joka on laatinut tämän lain, sillä ilmastonmuutos vaikuttaa myös ihmisiin. Esimerkiksi pitkässä juoksussa sateita rupeisi tulemaan entistä vähemmän, ja me kaikki tiedämme miltä Sahara näyttää.

Erilaisuuden pelko
Erilaisuuden pelko on asia, joka ärsyttää minua myös aivan tavattomasti. Erilaisten asioiden pelkääminen on toisaalta täysin ymmärrettävää, sillä pelko suojaa jokaista vaaroilta yms. Mutta sitten kun aletaan sortamaan ihmisiä näiden erilaisuuden takia, ymmärrys loppuu, ainakin minun osaltani. On äärimmäisen noloa huomata, kuinka tietämättömiä ja ennakkoluuloisia monet ihmiset ovat. En itse väitä olevani mikään kulttuuriasiantuntija, mutta ennen kuin menet kadulle huutamaan mitä inhottavampia asioita ulkomaalaisista tavoista, ota nyt ensin selvää siitä vieraasta kulttuurista. Voi käydäkin ilmi, ettei se vieras kulttuuri niin väkivaltainen olekaan.

Ennakkoluulot
 Erilaisuuden pelko taitaa johtua nimen omaan ennakkoluuloista. Mediasta saadaan tietty kuva esimerkiksi vähemmistöistä ja näin saadaan joku ennakkoluulo mistä tahansa. Ennakkoluulot ovat sikäli ihan fine, mutta, jos se tosiaan kasvaa aina vain suuremmaksi, se saattaa saada lopulta jonkun rasismin kaltaisen olomuodon. On inhottavaa ajatella, että joku äiti opettaa lapsensa esim. pelkäämään homoja, koska äidillä itsellään on ennakkoluuja vähemmistöjä kohtaan. Toivottavasti näin ei kuitenkaan ole. 

Joo, toi... Luulin, että noita mielipiteitä olisi tullut lisää, mutta nähtävästi kirjoitustaidoillani on rajansa (*itkee nurkassa kyvyttömyyttään*)...
Haluan vielä sanoa, että blogini on edelleen kirjablogi eikä ole muuttumassa miksikään "Pelastetaan maailma yhdessä" - tyyppiseksi, kirjoitustaitoni ei oikeasti riittäisi sellaiseen. Äskeinen tekstin tynkä on myös minun omaa näkemystä, enkä ole tutkinut mitään galluppeja tai muita faktoja.
Ja kiitos vielä kerran jokaiselle, joka on koskaan eksynyt blogiini.

2 kommenttia:

Kommentti piristää aina; tuli sitten risuja tai ruusuja!