Translate

torstai 24. maaliskuuta 2016

Erin Hunter - Etsijät-sarja (6 osaa)

Etsijöiden viimeinen osa Tähtien henget

Hyvää pääsiäistä! Itselläni on ollut älyttömän hektinen kuukausi, enkä ole ehtinyt juurikaan lukemaan. Kiireistäni huolimatta sain Etsijät (Seekers) päätökseen.

Sarja kertoo neljästä karhunpennusta: kahdesta harmaakarhusta Toklosta ja Ujurakista, mustakarhusta nimeltään Lusa sekä jääkarhusta nimeltään Kallik. Kaikki neljä menettävät emonsa jo nuorina. Se on kuitenkin osa heidän suuurta kohtaloaan, jonka joku suurempi taho on heille ennustanut. Karhut päätyvät kuudensadam sivun jälkeen yhteen ja ryhtyvät täyttämään kohtaloaan. Nimittäin erämaan pelastamista. Tehtävä ei kuitenkaan ole yksinkertainen, jos asustelee Etelä-Kanadassa ja päämääränä on Alaska. Karhut kohtaavatkin matkallaan "vaaroja ja vaarallisia tilanteita" eikä pitkällä matkalla draamaltakaan vältytä.

Aikanani hehkutin Hunterin kirjoja tavattomasti. Vanhempana kirjat eivät enää tuo samanlaista vaikutusta kuin kolmisen vuotta sitten, kun aloitin lukemaan Etsijöitä, Kirjat eivät teksiltään ole mitään suurta rakettitiedettä. Se on kuitenkin sopivan yksinkertaista pienemmille lapsille. Kirja on kuitenkin sanomaltaan erittäin hieno. Karhujen matkan edetessä hahmot, sekä lukija, huomaavat kuinka julmasti luontoa ja eläimiä kohdellaan. Hunter selvästikin pyrkii vaikuttamaan ihmisen suhteeseen luontoa kohtaan. Itse jatkoin sarjan lukemista tämän takia, muuten olisin jättänyt sen kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina; tuli sitten risuja tai ruusuja!