Translate

tiistai 16. toukokuuta 2017

Erin Hunter - Kolmikon mahti (6 osaa)

Kolmikon mahdin viimeinen osa Auringonnousu

Olen taas jatkanut yhtä lempikirjasarjoistani, ja nyt sen kolmannen saagan viimeinen osa on luettu. Kirjoitin saagan ensimmäisistä osista enemmän. Saaga ei nyt ollut mikään äärimmäisen hurja, mutta jaksan edelleen olla uskollinen Soturikissoille.
Joka tapauksessa sarja jatkuu kolmannen osan jälkeen neljännen, viidennen ja kuudennen kirjan voimin.

Pimennys jatkaa soturikissojen tarinaa kolmannen osan jälkeen. Kolme kissasankariamme ovat nyt kaikki tietoisia heihin kohdistetusta ennustuksesta. Kissat alkavatkin janoamaan valtaa: Leijontassu haluaisi olla voittamaton soturi, Paatsamatassu haaveilee klaanipäälikkyydestä, ja Närhitassu pyrkii rinnastamaan nykyisyyden ja menneisyyden. Pakkaa tulee sekoittamaan tämän lisäksi vieras kissa, joka tuntuisi tietävän enemmän asioita kuin itse Tähtiklaani. Vieraan kissan lisäksi Myrskyklaanissa tapahtuu muitakin muutoksia, jotka järisyttävät klaanien välistä rauhaa.

Pitkät varjot on jatkoa Pimennykselle. Nyt voikin arvata metsän olevan täysin sekaisin. Monet kissat alkavat epäröidä Tähtiklaanin valtaa ja viisautta. Varjoklaani vaikuttaisi jopa hylkäävän soturilain harmonian, minkä kolme kissaamme yrittää estää.

Auringonnousu on saagan viimeinen osa. Viimeisessä osassa koko saagan tapahtumat niputetaan yhteen, ja saaga päättyy todella radikaaliin juonenkäänteeseen.

Saagan hahmot aloittavat nollapisteessä mutta kehittyvät saagan aikana todella paljon. Hahmot eivät kuitenkaan kehity tasaisesti, vaan heidän kehitys heittelehtii. Heti alussa esimerkiksi Närhitassu on jatkuvasti kapinamielinen. Välillä hän on kypsempi, välillä hän ryhtyy taas kiukuttelemaan. Saagassa ei myöskään ole selvää punaista lankaa, jonka mukaan saaga kulkisi. Saagasta löytyy paljonkin turhaa. Toisaalta saagaan on vain yksinkertaisesti haluttu lisätäytettä, mutta lisätäyte olisi voitu rakentaa hieman paremmin.

Kolmikon mahti oli loppuen lopuksi yllättävän raskas. Saagassa käsitellään yllättävän syvällisiä aiheita, vaikka kyseessä on lasten fantasiasarja. Sarjassa käsitellään monesta erilaisesta näkökulmasta perhe-elämää ja uskonkysymyksiä. Myös Soturikissoille tyypillistä petostakin saagassa esiintyi todella paljon. Saagassa oli todella positiivista se, että se ei lopeta sarjaa, vaan koko saaga on pelkkää alkusoittoa seuraaville kuudelle uudelle kirjalle, joissa kissasankareiden seikkailut jatkuvat. Vielä positiivisempaa on se, että Soturikissojen neljännen saagan ensimmäinen osa on ilmestynyt suomeksi jo aikoja sitten! Hihii, ihanaa!
Soturikissat - Kolmikon mahti on melko onnistunut saaga, joka on hyvää alkusoittoa sarjan seuraavalle etapille. Suosittelen faneille!

Olen kirjoittanut myös muistakin saagan osista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina; tuli sitten risuja tai ruusuja!