Translate

torstai 16. heinäkuuta 2015

John Green - Tähtiin kirjoitettu virhe


Nonnih, nyt on tämäkin kirja luettu, ei kylläkään ekojen joukossa, mutta luettu kuitenkin.

Tähtiin kirjoitettu virhe on sellainen kirja, joka ei (kaiketi) esittelyä kaipaa. Kirja kertoo  syöpää sairastavasta 16-vuotiaasta Hazelista, joka tuntuu olevan lopen tympääntynyt elämäänsä kytkettynä hengityslaittaisiin, sekä syöpätukiryhmään johon tämän äiti pakottaa Hazelin menemään, vaikka väkisin.

Noh, eräänä päivänä Hazelin äiti pakottaa tämän menemään tukiryhmään, ja siellä hän tapaa Augustuksen, joka on selättänyt luusyövän mutta menettänyt sodassaan toisen jalkansa. Hazelin ja Augustuksen ystävyyteen ei muuta tarvitakkaan kuin leffatuokio sekä yhteinen kirja, ja pian he rakastuvatkin toisiinsa.

Kun aloitin lukemaan Tähtiin kirjoitettua virhettä, oletin sen olevan säälittävä nyyhkytarina. Ilokseni saan todeta, että sitä se ei ole. Surullinen kirja se toki on muttei sen lukemista varten tarvitse nenäliinojen suurkuluttajaksi ryhtyä. Yllättävää oli myös kirjan hauskuus, jota hahmojen sarkastisuus tuo kirjaan.

Hazelin ja Augustuksen lisäksi kirjassa on tietenkin muitakin kiinnostavia hahmoja. Esimerkiksi silmäsyöpää sairastava Isaac sekä kirjailija Van Houten ovat molemmat mielenkiintoisia henkilöitä, joiden osuus kirjassa on valtava. Herra Greenille pisteet näistä molemmista henkilöistä, joihin kirjailija on syventynyt, kun kirja on päässyt kunnolla käyntiin. Kirjailija on kuvaillut hahmot myös hyvin inhimillisinä. On aina mahtavaa lukea kirjaa, jossa hahmot valittavat huonoa asemaansa eivätkä jatkuvasti hehkuta elämän ihanuutta (tätäkin he kuitenkin tekevät pienissä määrin).

Lisäpisteitä kirja vielä saa sen sujuvan juonen ja tekstin sekä muutaman yksityiskohdan avulla. Ne yksityiskohdat ovat Van Houtenin kirjoittama kirja ja se kuinka kirjailija on käyttänyt sitä tarinan kerronnassa. Yhdistelmä on suorastaan nerokas!

Suosittelen kirjaa kaikille. Itse en ole nähnyt kirjan elokuvasovitusta, mutta jos se on yhtään samanlainen kuin kirja, sitten sen oltava katsomisen arvoinen.
5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina; tuli sitten risuja tai ruusuja!