Translate

torstai 30. kesäkuuta 2016

Masashi Kishimoto - Naruto (72 osaa)

Naruton ensimmäinen osa Naruto Uzumaki.

Naruto on anime, jolta kukaan ei ole voinut välttyä. Itse kuulin Narutosta ensimmäisen kerran varmaankin yhdeksänvuotiaana, mutta innostuin lukemaan sitä vasta pari vuotta sitten.

Kauan sitten Konohan kylää uhkasi yhdeksänhäntäinen demonikettu, joka sai pelkällä hännänheilautuksella vuoret sortumaan ja jättiaallot pyyhkäisemään kaiken tieltään. Yksi Konohan urheista ninjoista onnistui vangitsemaan demoniketun sielun, mutta kuoli tämän jälkeen.
Kymmenisen vuotta myöhemmin Konohan kylällä on uusi ongelma. Ongelma tunnetaan nimellä Naruto Uzumaki. Tämä joutuu kylässään moniin hankaluuksiin saadakseen huomiota. Kuka tahansa haluaa huomiota keneltä tahansa, jos sitä ei saa edesmenneiltä vanhemmilta. Narutolla on ongelmia myös ninjakoulussa, josta hän toivoisi valmistuvansa. Kesken kepposten teon hän unohtaa kuitenkin koulunsa loppukokeen ja huonosti valmistautuneena hän repuuttaa kokeen. Kokeen jälkeen eräs pahansuopa ninja lupaa Narutolle hyväksytyn arvosanan kokeesta, jos tämä varastaa arvokkaan käärön. Naruto suostuu tähän. Hän ei kuitenkaan tiedä, että tämä käärö saattaa vapauttaa Naruton piilevät voimat, jotka saattavat johtaa hallitsemattomina katastrofaalisiin tuloksiin.

Näin alkaa Naruton kasvutarina, joka jatkuu aina 72. osaan asti. Itse pidin Narutosta kovasti. Siihen on yhdistetty hienosti toiminta ja huumori. Pidin erityisesti mangan kliseisistä mutta myös erittäin inhimillisistä hahmoista. Naruto on todella hieno hahmo. Vaikka hän ryntää sokeana taisteluun kuin taisteluun ja on valmis suojelemaan ystäviään vaaroilta, hän osoittaa vihollisilleen armoa sekä antaa heille tilaisuuden uuteen alkuun. Hahmo ei myöskään ole draamakuningatar, ja jos tälle tulee jotakin riitaa ystäviensä kanssa, ne on yleensä höystetty huumorilla. Mangasta löytyy myös muita tärkeitä hahmoja. Muun muassa cool Sasuke, jolla on synkkä menneisyys, sekä söpö mutta ärsyttävä Sakura. 
     Tiivistettynä Narutoa voi luonnehtia      viihdyttäväksi poikamangaksi, joka on 
rakennettu ystävyyden ympärille. 
Suosittelen! 4/5
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina; tuli sitten risuja tai ruusuja!