Translate

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Theo Lawrence - Pimeä sydän


Pari kuukautta sitten sanoin, että jos löydän Salatun voiman kaupungin jatko-osan aion ehdottomasti lukea sen. No, nyt Pimeä sydän (Toxic Heart) on luettu ja odottaa arviointia.

Pimeä sydän on suoraa jatkoa Salatun voiman kaupungin lopulle. Manhattanilla riehuu kapina, joka uhkaa syöstä kaupungin tuhoon. Ylhäistön hylännyt Aria Rose yrittää kaikin keinoin estää tämän ja ryhtyy etsimään kadonnutta kuolleen mystikon sydäntä, joka tuntuu olevan ainut keino pysäyttää Manhattanin tuhoutuminen.

Okei, ihan ensiksi täytyy sanoa, että olen täysin rakastunut Mystic City -sarjaan. Lawrencen luoma tunnelma ja juoni (vaikka ennalta-arvattava onkin) ovat tavattoman mukaansa tempaavia. Siis lukemista ei mitenkään voi jättää kesken. Pidin myös kauheasti tavasta, jolla Lawrence on kuvaillut hahmoja ja kuinka läheisiä heistä pikku hiljaa tulee; vaikka he ensin vihaisivatkin toisiaan. Myös kielenkäyttö ja miljöön kuvailu ovat osittain tavattoman nerokkaita. Tosin osittain se menee myös liiallisuuksiin. Jos Keskusaukiolla ei enää pidetä markkinoita, niin sitten niitä ei pidetä. Ei sitä viidennettä kertaa samassa luvussa tarvitse sanoa! Juuri tuollainen kuvailu on tavattoman rasittavaa, mutta onneksi sitä ei ole koko kirjan täydeltä.

Vielä avautuminen kirjan lopusta. Noh, se oli taas edeltäjänsä tavoin ennalta-arvattava. Miksi, oi miksi kaikkien mullistavien juonen käänteiden täytyy olla käytettyjä sekä niin tavattoman surullisia. Oikeasti, hyvä kun en ruvennut itkemään lukiessani klisestä loppua.

Kaiken kaikkeaan kirja on tomivaa teinihömppää kaiken ikäisille draaman ja scifin ystäville.
Suosittelen!
4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina; tuli sitten risuja tai ruusuja!