Translate

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Anne Frank - Nuoren tytön päiväkirja


Joka toinen kuukausi luemme äidinkielen kirjakuulustelua varten kirjan. Tällä kertaa saimme valita monista vaihtoehdoista mieluisen, enkä epäröinyt hetkeäkään siepatessani ensimmäisen "Päiväkirjan" käteeni.

Nuoren tytön päiväkirja on yksi niistä kirjoista, jonka olen halunnut lukea jo pitkään. Kuten jokainen varmasti tietää, Anne Frank oli rikkaan juutalaisperheen toinen lapsi. Hän piiloutui perheensä kanssa "Salaiseen siipeen" paetakseen toisen maailmansodan natseja. Salainen siipi kuitenkin löydettiin ja Anne Frank joutui Bergen-Belsenin keskitysleirille vuonna 1944 ja kuoli siellä vuonna 1945. Hän kirjoitti kahden vuoden ajan ennen kuolemaansa päiväkirjaa, joka on maailmanlaajuinen mestariteos.

Nuoren Frankin kirjoitusjälki on taitavaa ja hyvin tarkkaa. Saattaisi luulla lukevansa täysin suunniteltua ja sepitettyä tarinaa, sillä nuoren Frankin tarina on niin uskomaton (tietenkin myös surullinen) sekä taidokkaasti kirjoitettu. Toki kirjassa on päiväkirjalle tyypillisiä toistoja, mutta nekin ovat loppuen lopuksi mielenkiintoisia. Kirjaa on myös raskasta lukea sen vanhanaikaisen kielen takia, joten sen lukemiseen kannattaa, sen lyhykäisyydestään huolimatta, varata aikaa. Kuitenkaan sen lukemista ei kadu. Suosittelen jokaiselle!
5/5

2 kommenttia:

  1. Jos oot lukenut Markus Suzakin kirjan Kirjavaras (jonka oon kylläkin katsonut vaan leffana, noloa), niin olis mielenkiintoista kuulla, miten paljon samaa siinä on tämän kanssa? Kirjavaras oli nimittäin ihana ja huikee, ja tää kuulostaa samantyyliseltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans nähny elokuvan, mutten lukenut kirjaa. Pitäs kyl lukee, et luen sen varmaan kesän aikana. :D

      Poista

Kommentti piristää aina; tuli sitten risuja tai ruusuja!